Kunst en Cultuur

Kunst en cultuur: Wat wil de VVD doen?

• Inzet van het particulier initiatief ondersteunen, zoals bijvoorbeeld bij Molen de Vlijt en Erve IJzerman;
• Cultuur moet gesteund worden. Uitgangspunt blijft dat culturele verenigingen en instellingen zichzelf zo veel mogelijk financieel kunnen redden;
• Wij willen een (digitaal) evenementenloket. Zodat vergunningverlening eenvoudig is. En bij kleinschalige evenementen moeten simpele voorwaarden gelden;
• Wij willen geen rem door regels en gemeentelijke kosten op kleine evenementen;
• Wij willen ons historisch erfgoed, zoals de wind- en watermolens behouden.

Kunst en cultuur: Waarom vinden we dit belangrijk?

We vinden kunst, erfgoed en cultuur van grote waarde voor de samenleving. Het stimuleert toerisme en zo indirect onze lokale economie en ondernemers. We willen een aanbod van cultuur en kunstuitingen dat aansluit bij de vraag van onze inwoners.
Wij vinden het wenselijk dat de inwoners van onze gemeente Heerde de geschiedenis en cultuur van onze gemeente kennen. Wij vinden het belangrijk om ons cultureel erfgoed te koesteren en door te geven aan de volgende generatie. Dit is goed voor de leefbaarheid in onze mooie gemeente en draagt bij aan de lokale economie.

Kunst en cultuur: Hoe denkt de VVD dit te bereiken?

De gemeente ondersteunt particuliere initiatieven en maakt kleine evenementen mede mogelijk. Minder lastige procedures en regulering geven ruimte voor zelfstandigheid en ondernemerschap. De gemeente maakt ruimte zodat dit ook voor onze kunst- en cultuursector werkt. Waar nodig maakt de gemeente geld vrij voor behoud van ons cultureel erfgoed.