MFA-Wapenveld

Multifunctionele accommodatie (MFA) Wapenveld: Wat wil de VVD doen?

• Doorpakken om MFA Wapenveld ook daadwerkelijk te gaan bouwen;
• Door tussenkomst van de gemeente een tijdelijke oplossing vinden om sportclubs door te kunnen laten sporten tijdens de bouwperiode.

Multifunctionele accommodatie (MFA) Wapenveld: Waarom vinden we dit belangrijk?

In navolging van MFA Heerde vinden we dat ook Wapenveld baat heeft bij een MFA. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp, omdat de MFA een belangrijke rol kan vervullen voor sport, gezondheid en cultuur. Tel daarbij op dat voor steeds meer mensen eenzaamheid een dagelijkse realiteit is. Een MFA kan functioneren als een tweede huiskamer, waar laagdrempelig sociale contacten kunnen opgedaan en onderhouden worden. Tot slot biedt een MFA een uitstekend platform voor allerlei lokale ondernemers.

Multifunctionele accommodatie (MFA) Wapenveld: Hoe denkt de VVD dit te bereiken?

Voorlopig heeft de gemeente in 2019 een haalbaarheidsonderzoek ingesteld. Kosten zo’n € 800.000,-. Vooralsnog is er wel een scenario gekozen, maar dit is nauwelijks uitgewerkt. Tegelijk is er wel een ambitie uitgesproken door de gemeente om in 2022 te starten met de bouw. Wij zullen de gemeente dringend verzoeken de plannen voor de MFA concreet te maken. Wat ons betreft moet de gemeente eerst het geld vrijmaken in de begroting van komende jaren. Zonder deze stap gebeurt er immers niets. Daarnaast moet goed leiderschap voor dit project gevonden en vastgelegd worden. Uiteraard moet het gekozen scenario van de gemeente nog veel concreter worden. Stel vast welke functies de MFA Wapenveld moet gaan vervullen? Vervolgens vloeien hier de functionele behoeftes van het gebouw zelf uit voort. Niet praten maar poetsen, want Wapenvelders verdienen ook een eigen MFA.