VVD wil problemen oplossen, coalitie schuift liever door

Financiële Beschouwingen begroting 2022-2025
Om de raad keuzemogelijkheid te geven om de Multifunctionele accommodatie (MFA) Wapenveld te kunnen bouwen en onderhoudswerkzaamheden voor scholen (vastgelegd in een duurzaam integraal huisvestingsplan (IHP) te kunnen betalen, heeft het college de raad  scenario’s voorgelegd.

Scenario’s
Het college wil het ‘behoedzame’ scenario inzetten. Dat vindt de VVD fractie een slechte keuze. Veel geld voor de MFA Wapenveld is al uitgegeven. Het IHP is wettelijke plicht. Voor beiden is dan geen geld. Dat kan niet.

MFA Wapenveld

Inwoners rekenen op de bouw. Uitstel maakt duurder en komt de geloofwaardigheid van lokale politiek niet ten goede. Daarom een VVD motie.


IHP (Integral huisvestingsplan)
De raad heeft volmondig met de plannen ingestemd. Een duurzaamheids- en onderhoudsslag die moet! Onderhoud voor scholen is investeren in jeugd/gezondheid, en voor broodnodige ventilatie!


Doorschuiven
Nu niet investeren (in MFA en IHP) is colleges in 2022 en daarna, opzadelen met moeilijke investeringsvraagstukken.


Extra geld van rijksoverheid net binnen
Mede daarom stelt het college voor om alsnog te investeren in woningbouw, duurzaamheid, participatie en groenbeheer. Zet concrete stappen. De VVD fractie wil bouwen, bouwen, bouwen!

Taakstelling
Onze wensen afhankelijk maken van toekomstige rijksbijdragen voor huishoudelijke ondersteuning en jeugd is ongewenst en ‘luchtfietsen’. Immers, deze kosten rijzen de pan uit. Daar willen we wat aan doen. Bijvoorbeeld een taakstelling om effectiviteit in zorg te vergroten.


Resume
De VVD fractie wil een scenario met risicospreiding dat IHP en MFA uitvoert. Risico’s blijven altijd, dat is leven. En, we kunnen niet om genomen besluiten en wettelijke verplichtingen heen!

Namens de VVD fractie


Gerda Hardam