Overlast wilde zwijnen: kom nu in actie, wacht niet op het eerste ernstige ongeluk!

De fractie van de VVD Heerde zet in op actie als het gaat om de aanpak van overlast van wilde zwijnen in Heerde en omgeving. Met een motie werd op 4 november 2019 gevraagd om snel een plan te maken om de wilde zwijnenstand snel terug te brengen naar aanvaardbare aantallen in de natuurgebieden. CDA, Christen-Unie SPG PvdA en D66-GL stemden tegen. Motie verworpen!

De VVD vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat steeds vaker wilde varkens (zwijnen) in en nabij de bebouwde kom van Heerde en Wapenveld lopen. Berichten zijn dat er al meerdere aanrijdingen hebben plaatsgevonden. Het wachten is op het eerste ernstige ongeluk. Gelukkig zijn er al borden geplaatst. Via een motie willen we laten onderzoeken of een zwijnen kerend raster geplaatst kan worden op het wildviaduct over de A50 waarmee nieuwe instroom vanaf de Veluwe wordt tegengehouden. Daarnaast vraagt de VVD te onderzoeken of een raster nabij het Stationspark in Wapenveld aldaar een afdoende tijdelijke maatregel is. De motie werd ondersteund door Gemeentebelangen-

Boerenpartij . 


In de stentor van 5 november staat dat ook de Dorpsraad Wapenveld, voorzitter Johan Horst, een oproep doet om een  hek rond om het park te plaatsen." Zwijnen richten voor duizenden euro's schade aan".

Nu actie en nare incidenten voorkomen, dat is waar de VVD Heerde voor staat!