CDA, PvdA en Christen Unie-SGP stemmen in Heerde tegen motie flexwoning voor de sociaal zwakkeren!

Flex woningen bouwen voor sociaal zwakkeren met Rijkssubsidie. PvdA, Christen Unie - SGP en CDA stemmenden in Heerde tegen motie. Geen oog voor belangen van hun eigen kiezers?

VVD Heerde diende 4 november 2019 samen met D66-Groen Links een motie in om flex-woningen voor starters en sociaal zwakkeren in Heerde mogelijk te maken. Gemeentebelangen- Boerenpartij steunde de motie tijdens de stemming. Iedereen vond het een goed idee, snel goedkope woningen realiseren met Rijkssubsidie, maar coalitiepartijen PvdA, Cu-SGP, CDA stemden toch tegen!


 De Tweede Kamer heeft recent een motie aangenomen om de plaatsing van 15.000 flexwoningen per jaar mogelijk te maken. De VVD vindt dat ook Heerde deze mogelijkheden snel moet gaan benutten. Er is immers een enorme woningnood voor goedkope huurwoningen. De VVD vindt dat ook jongeren (starters) en mensen die een laag inkomen hebben, die graag zelfstandig willen wonen, ook recht hebben op een woning. 


Een flexwoning is een tijdelijke woonoplossing.  Het tijdelijk karakter is aan de orde als ten minste aan 1 van de volgende aspecten wordt voldaan: de woning is tijdelijk of de huurder huurt het tijdelijk of de locatie waar de woning staat wordt tijdelijk gebruikt.

Deze flexwoningen kunnen 15 jaar lang geplaatst worden onder de crisis- en herstelwet. Er is door het ministerie van BZK een Pilotregeling Flexwonen opgesteld waarbij gemeenten ook nog subsidie kunnen ontvangen voor tijdelijke flexwoningen. De VVD roept, samen met D66-Groen Links, middels een motie de raad en het college op om samen met naastliggende gemeenten mee te doen aan  het Flexwonen project. De gemeente moet  locaties in beeld brengen waar flexwoningen geplaatst kunnen worden.