Donkere wolken verschijnen, actie gevraagd!

Het jaar 2018 werd met een mooi plus resultaat afgesloten. Helaas gaan we nu over van jubelen naar sombere stemming. VVD Heerde vindt het daarom belangrijk aan de slag te gaan met de nieuwe feiten en niet af te wachten of te starten met creatief boekhouden.

© B.D. Volkers

1.     De VVD vindt dat er snel meer woningen gebouwd moeten worden.

2.       Het is een illusie dat de wethouder denkt dat bij nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Heerde ook nog extra winkelruimten realiseerbaar zijn. De knelpunten zijn: internet aankopen die nog toenemen en jonge ondernemers in Heerde centrum krijgen geen bedrijfsfinanciering meer.

3.       De VVD is tevreden dat de Hof van Cramer in Wapenveld concretere vormen krijgt.

4.       Zorg dat de degene die zorg nodig heeft dit ook kan blijven ontvangen.

5.       Zoek actief naar kostenbeheersing om zorg betaalbaar te houden. Met actief controlebeleid nagaan of zorg wel aan de juiste mensen worden verstrekt.

6.       Stop met Plus OV. Vervoer uit laten voeren door lokale taxibedrijven, tegen reële tarieven.

7.       Het financiële resultaat van de gemeente Heerde varieert door het jaar heen erg sterk.  Dit vindt de VVD niet goed. Dat fluctuerende beeld constateert de VVD al vele jaren, maar de wethouder laat zich er nog steeds door verrassen. De VVD wil dat de wethouder een proactieve houding moet inneemt in plaats van een reactieve. Dit geldt ook voor samenwerkingsverbanden met andere gemeenten.

8.       Bezuinigen op beheer en onderhoud van wegen en gebouwen vindt de VVD dom. Daar wordt het alleen maar duurder van.

9.       Toerisme bevorderen vindt de VVD erg belangrijk. Hier is nog echt werk aan de winkel. In 2018 kwamen zelfs minder toeristen naar Heerde!

10.   Cultuurplein en muziekverenigingen moeten evenveel subsidie ontvangen.

11.   De gemeente moet een dienstbare en positieve houding innemen naar burgers en bedrijven.