Aanleg sprinkler installatie in Veessen opgestart

Afgelopen vrijdag werd de contracten ondertekend voor de aanleg van een sprinklerinstallatie in de molen van Bats in Veessen. De uitvoering vindt dit voorjaar plaats door lokale ondernemers. De voorzitter van de molenstichting, de heer H. Visser, sprak over de grote historische waarde van deze molen. Een sprinklerinstallatie is belangrijk om brand te bestrijden.

© Stichting Molenbezit Heerde

De molen in Wapenveld is na de brand weer herbouwd maar heeft toch een andere sfeer dan een honderden jaren oude molen zoals deze in Veessen als dus H. Visser.

VVD wethouder Van Dijk sprak in het dialect over de belangrijke waarden die deze molen kan hebben voor de gemeenschap van Veessen. Deze molen is een van de mooiste visitekaartjes van Veessen. Hij hoopt dat steeds meer mensen dit cultureel erfgoed gaan waarderen.

Toevallig is onze nieuwelijsttrekker Beerd Volkers een van de ondertekenaars van de overeenkomst (aan de tafel rechts op de foto). Hij is directeur bij Duratherm, de leverancier van de waterbron met pompinstallatie voor deze sprinklerinstallatie.