Een centrum van Heerde zonder auto’s??

Een situatie, die al lange tijd onderwerp van discussie en verschil van mening is. In het dorp is een tweedeling tussen horeca ondernemers en de andere ondernemers.

© VVD Heerde

De belangen zijn duidelijk verschillend. Dat maakt een juiste oplossing, waarbij recht wordt gedaan aan de verschillende belangen, niet eenvoudig. Ook in andere gemeenten vindt deze discussie plaats.
Momenteel wordt op zaterdagmiddag, als er live muziek is op het podium, het centrum afgesloten en de bypass door het groene hart opengesteld.


Voor de VVD zou een oplossing kunnen zijn: in de zomermaanden elke dag vanaf 12.00 uur het centrum afsluiten en op zaterdag de hele dag.


Dat maakt voor de niet horecaondernemers bevoorrading mogelijk en mensen weten dat ze tot 12.00 uur met de auto het centrum in kunnen om boodschappen te doen.
Merkwaardig, dat de burgemeester pleit voor extra handhaving, terwijl de oproep daartoe door de VVD, met name voor extra inzet van de BOA, niet door  de burgemeester (als portefeuillehouder) is overgenomen.


Een goed, onderbouwde discussie in de raad, waarbij de standpunten van alle ondernemers tegen elkaar kunnen worden afgewogen, maakt dat er een weloverwogen beslissing genomen kan worden in ieders belang.


Fractievoorzitter Ireen Bunnik