VVD ontspannen in gesprek met koffie in Wapenveld

Tweede Kamerlid Malik Azmani ging zaterdag oop het plein in Wapenveld in gesprek met koffie met de inwoners van Wapenveld. Malik wil weten wat er leeft bij de bevolking en wat hij als kamerlid en kandidaat op de VVD kieslijst (Lijst 1. Nr. 10) kan doen. Ook de lokale raadsleden gingen met de inwoners in gesprek om te horen wat er leeft. Deze ontspannen manier van elkaar informeren werkte prima gezien de vele spontane ontmoetingen.

Naast de adviezen voor de politiek in Den Haag, zoals het luisteren naar de burgers zodat ze ook in Den Haag weten wat er echt speelt, was er ook ruimte voor lokale thema's.

Uit de gesprekken bleek dat er zorgen zijn over de leegstand van winkels, gebrek aan goede sociale huurwoningen en huurwoningen in de vrije sector gericht op 55 plussers. Andere inwoners van Wapenveld zagen oplossingen in meer publiek trekkende winkels.

Daarnaast is er behoefte aan een daadkrachtige overheid die initiateven van burgers faciliteert in plaats van problemen maakt over kleine afwijkingen. Andere punten die ter sprake kwamen waren de ontsluiting van woonwijk De Kolk, “….het levert voor mijn kinderen soms echt heel onveilige verkeerssituaties op in de onze Kerkstraat”. Dit vraagt om een goede lokale verkeersvisie.

Er werd ook aandacht gevraagd voor en goede weginrichting voor ouderen. Deze zou buiten het centrum van Wapenveld niet geschikt zijn voor rollator gebruik. “ik woon in de Vree en kan de stoep niet opkomen, die is zo hoog!”. Ook waren er vragen over het strooibeleid. Bovendien werd extra aandacht gevraagd voor activiteiten voor de ouderen in de gemeente en een crisis bereikbaarheid van het CJG.

De grote behoefte aan digitale bereikbaarheid werd ook genoemd. En er werden complimenten uitgedeeld voor de positieve ontwikkelingsgroei van Veessen en de centra van Wapenveld en Heerde. “Krijgen we mooie aankleding in de zomer met bloemen inWapenveld???”.


Al met al een ochtend, waarop in Wapenveld waardevolle, gezellige en ontspannen gesprekken zijn gevoerd met inwoners uit onze gemeente. Sommige vragen konden direct beantwoord worden, anderen neemt de VVD fractie mee voor overleg. Het waren nuttige en fijne gesprekken en de fractie leden waren blij met de opkomst. Ze wil dit de komende maanden voortzetten. Iedereen kan ook naar de maandelijkse bijeenkomsten van de fractie met de leden komen als voorbereiding op de raadsvergadering in De Heerd. Van 20.00 uur tot 20.30 uur is er tijd voor meedenkende inwoners van de gemeente Heerde. De data en tijdstippen staan op de website van VVD Heerde.


Wilt u dat er wat verandert, dat Nederland een land blijft waar we ons allemaal thuisvoelen, werk hebben en zorgen voor elkaar? Stem dan VVD voor een steeds beter Nederland met respect voor elkaar.