Start bouw 18 woningen

Heerde - De wethouders wethouders Gerrit van Dijk en Wolbert Meijer van de gemeente Heerde hebben symbolisch de eerste steen gelegd voor het nieuwbouwproject van 18 woningen in Bovenkamp II.
 
Ruim veertig aanwezigen waren getuige van deze eerste steenlegging in dit project van VOF Bovenkamp, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling BV en Van Wijnen. Voor de kopers bood deze bijeenkomst tevens de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten.
 
Alle woningen in het project zijn in korte tijd verkocht en daarom kon in september al worden gestart met de bouw. Henri Schimmel van BPD, namens VOF Bovenkamp: "Het is mooi om te constateren dat mensen weer voldoende vertrouwen in de woningmarkt krijgen en dan kiezen voor nieuwbouw in Bovenkamp. Met de start van deze fase komt de afronding van Bovenkamp II met de laatste fase voor alle bewoners en betrokkenen snel nabij."
 
Wethouder Gerrit van Dijk: 'We zijn blij met deze aanwinst voor de Bovenkamp. Ik vind het een eer dat wij de eerste steen mogen leggen. Er is duidelijk vraag naar dit type woningen en als gemeente vinden we het mooi dat we hierin kunnen voorzien. De Bovenkamp blijft in ontwikkeling. De tweede fase is voor projectmatige woningen bijna klaar en we beraden ons over het vervolgtraject naar fase drie.'
 
VOF Bovenkamp is een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling BV en Van Wijnen, die de woningen in aanbouw neemt. Bovenkamp II is een gevarieerd opgezette nieuwbouwwijk in Heerde. Kindvriendelijke hofjes, dorpse bebouwing en gezellige woonstraatjes wisselen elkaar af. De ontwerpers hebben de idyllische sfeer die zo kenmerkend is voor Heerde zorgvuldig terug laten komen in de architectuur en openbare ruimte in Bovenkamp II. Een nieuwe wijk die ook nog wordt omsloten door het karakteristieke landschap waar Heerde zo bekend om is. In Bovenkamp II zijn in totaal 140 nieuwbouwwoningen gepland. Kijk voor meer informatie op www.bovenkampheerde.nl.